Fotografia żywności od kuchni

Autor:
Wyprzedaż
data wydania: 17 marca 2014
dane szczegółowe: ZOBACZ WIĘCEJ
Końcówka nakładu, książki mogą nosić ślady porysowania lub innych uszkodzeń.
cena detaliczna:
49,90 zł
cena promocyjna:
9,90 zł
RABAT
80%
Produkt dostępnY
Przedpłata
Paczkomaty
9,90 zł
Kurier DPD
12,90 zł
Pocztex Kurier 48
13,80 zł
Odbiór własny
(Łódź, Żeligowskiego 35/37)
0,00 zł
Płatność przy odbiorze
Kurier DPD
15,90 zł
Pocztex Kurier 48
17,90 zł
Odbiór własny
(Łódź, Żeligowskiego 35/37)
0,00 zł

OPIS KSIĄŻki:

Wiesz już, co to jest obiektyw oraz jak zgrać zdjęcia z karty pamięci na komputer? Jeśli tak, to świetnie. Czas na nową, porządną dawkę wiedzy na wyższym poziomie.

Zawodowy fotograf żywności Teri Campbell, nazywany mistrzem oświetlenia, w tej pięknie ilustrowanej książce prezentuje szczegółowe porady, dzięki którym twoje zdjęcia nabiorą zupełnie nowego wyrazu. Szczegółowe schematy ustawienia dynamicznych kompozycji, omówienie pracy ze sprzętem, w tym m.in. z lampami błyskowymi, dyfuzorami oraz ekranami odbijającymi światło – to wszystko pomoże ci stworzyć doskonałe obrazy.

Teri Campbell dzieli się swoim doświadczeniem zdobytym podczas realizacji profesjonalnych sesji, wśród których można wymienić fotografowanie pizzy z ciągnącym się serem, stworzenie doskonałego ujęcia przedstawiającego nalewanie mrożonej herbaty oraz sesję zdjęciową nasion fasoli pieczonych na prawdziwym ogniu w jego pracowni. Campbell omawia także stosowane przez siebie techniki edycji obrazu w Adobe Camera Raw i Adobe Photoshop w celu uzyskania zdjęć, którym nie sposób się oprzeć.

 

W czasach rosnącej popularności stron internetowych i blogów poświęconych gotowaniu umiejętność wykonania dobrej fotografii żywności nabiera coraz większego znaczenia. Apetyczne uchwycenie na zdjęciu potraw i napojów jest tylko pozornie proste, dlatego warto poznać tajniki tego rzemiosła. Teri Campbell pokazuje na konkretnych przykładach, jak uzyskać zamierzone efekty. Dzięki jego poradom dopracujesz swój warsztat, a schematy aranżacji oświetlenia oraz szczegółowe opisy przebiegu sesji pomogą ci rozwinąć skrzydła w dziedzinie fotografii kulinarnej.
Marcin Grabowiecki, 
Fotopolis.pl

 

 

 

 

 

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby polskie wydanie książki było smaczniejsze od wydania oryginalnego. Zrezygnowaliśmy z rozdziałów dotyczących prowadzenia studia i zastąpiliśmy je dodatkowymi smakowitymi i bardzo praktycznymi radami. Zaproponowane przez autora techniki nie są ostatecznymi pomysłami na uchwycenie danego tematu. W fotografii, podobnie jak w kuchni, można mieszać style. Często warto wręcz zmieniać przepisy, aby dopasować je do posiadanych składników… bo najważniejsza jest zabawa i szukanie nowych, niezwykłych rozwiązań. Ta książka pomoże ci je odkryć.

 

dane szczegółowe

Liczba stron: 208
Format: 165x240
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-7579-299-7
Data wydania: 17 marca 2014

patroni medialni:

cena detaliczna:
49,90 zł
cena promocyjna:
9,90 zł
RABAT
80%
Produkt dostępnY
Przedpłata
Paczkomaty
9,90 zł
Kurier DPD
12,90 zł
Pocztex Kurier 48
13,80 zł
Odbiór własny
(Łódź, Żeligowskiego 35/37)
0,00 zł
Płatność przy odbiorze
Kurier DPD
15,90 zł
Pocztex Kurier 48
17,90 zł
Odbiór własny
(Łódź, Żeligowskiego 35/37)
0,00 zł