Nowoczesne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów

Wyprzedaż
data wydania: 30 marca 2015
dane szczegółowe: ZOBACZ WIĘCEJ
Końcówka nakładu, książki mogą nosić ślady porysowania lub innych uszkodzeń.
cena detaliczna:
39,90 zł
cena promocyjna:
19,90 zł
RABAT
50%
Końcówka serii
Przedpłata
Paczkomaty
9,90 zł
Kurier DPD
12,90 zł
Pocztex Kurier 48
13,80 zł
Odbiór własny
(Łódź, Żeligowskiego 35/37)
0,00 zł
Płatność przy odbiorze
Kurier DPD
15,90 zł
Pocztex Kurier 48
17,90 zł
Odbiór własny
(Łódź, Żeligowskiego 35/37)
0,00 zł

OPIS KSIĄŻki:

LeAnne Campbell jest córką dr. T. Colina Campbella, jednego z autorów Nowoczesnych zasad odżywiania. W jej książce znajdują się przepisy na smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy roślinne, skomponowane zgodnie z najnowszą wiedzą o zdrowym żywieniu. Wszystkie proponowane potrawy są pozbawione tłuszczów przetworzonych i zawierają minimalną ilość cukru oraz soli. Nowoczesne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów są zatem idealną propozycją dla osób, które cenią dobry smak i dbają o swoje zdrowie.

Książki dr. T. Colina Campbella przekonały wielu czytelników o zaletach stosowania diety opartej na nisko przetworzonych produktach roślinnych. Jednak osobie wychowanej na tradycyjnej polskiej kuchni może się wydawać, że trudno komponuje się niskotłuszczowe dania z produktów roślinnych, a same potrawy są niesmaczne. W tej książce znajdują się przepisy najlepszych kucharzy. Wypróbuj je, a przekonasz się, że przyrządzenie takich posiłków jest nie tylko możliwe, ale też łatwe i przyjemne. Znajdziesz tu zarówno przepisy do przygotowania na szybko w ciągu intensywnego dnia pracy, jak i takie, których nie powstydzi się najbardziej elegancki świąteczny stół. Ta książka pomoże ci gotować smacznie, szybko i zdrowo oraz zainspiruje cię do kuchennych eksperymentów.

Kucharze wizjonerzy, którzy przyczynili się do powstania tej książki, pokazują, jak proste i przyjemne może być stosowanie diety roślinnej. Dają oni nadzieję na to, że nasze społeczeństwo zmieni swoje podejście do żywienia, by dzięki temu osiągnąć pełnię zdrowia.
T. Colin Campbell, profesor emerytowany Wydziału Biochemii Żywienia na Uniwersytecie Cornella

Po przeczytaniu rok temu Nowoczesnych zasad odżywiania postanowiłam przejść na dietę wegetariańską, aby jeszcze bardziej zadbać o swoje zdrowie. Miałam jednak problemy z przygotowywaniem posiłków w nowej postaci i z tego powodu często żywiłam się w restauracjach. Kolejna publikacja, Nowoczesne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów, okazała się prawdziwym strzałem w dziesiątkę! Niezależnie od umiejętności i upodobań kulinarnych każdy znajdzie tu coś dla siebie. Przede wszystkim wiele prostych, urozmaiconych przepisów na smaczne i pożywne posiłki. Stały się one dla mnie źródłem inspiracji do gotowania; co więcej, dzięki nim odkrywam bogactwo wspaniałych smaków kuchni wegetariańskiej.
Natalia Partyka, trzykrotna złota medalistka igrzysk paraolimpijskich w tenisie stołowym

Jest to książka niezwykła. Z pozoru zawiera przepisy, w istocie uczy zasad wykorzystania produktów roślinnych do kompozycji całodniowej diety nie tylko wegetarian, ale także tych, którzy chcą urozmaicić swoje zwykłe posiłki. Ma rację dr T. Colin Campbell, który napisał w przedmowie: „Ten styl odżywiania może mieć zbawienny wpływ na społeczeństwo, środowisko, a nawet na całą naszą planetę”. W ustach ojca autorki książki brzmi to dumnie, ale słowa te zawierają też znaną prawdę: to, co i jak jemy, ma olbrzymi wpływ na zdrowie i jakość życia nas wszystkich, niezależnie od wieku. Gdybyśmy do tych przepisów dołączyli jeszcze zachętę do codziennych relaksujących ćwiczeń fizycznych, osiągnęlibyśmy harmonię zaleceń dla ciała i ducha.
prof. dr hab. med. Janusz Książyk

Jeśli zastanawiasz się, co jedzą weganie, ta książka jest dla ciebie. Jeżeli uważasz, że dieta bezmięsna jest nudna, przepisy w niej zawarte udowodnią, że jest inaczej. Chcesz przejść na weganizm, ale nie wiesz jak? Sięgnij po Nowoczesne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów. Stanowią one dowód na to, że da się zjeść przepyszne śniadanie, obiad i kolację, nie używając do ich przygotowania produktów zwierzęcych. A ich wartością dodaną będzie poprawa zdrowia, bo rośliny to wspaniałe uzdrowicielki.
Irek Ciara, kucharz terapeuta, fizjolog przewodu pokarmowego

fragment książki:

pobierz FRAgment pdf

dane szczegółowe

Liczba stron: 224
Format: 165 x 240
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-7579-395-6
Data wydania: 30 marca 2015

patroni medialni:

cena detaliczna:
39,90 zł
cena promocyjna:
19,90 zł
RABAT
50%
Końcówka serii
Przedpłata
Paczkomaty
9,90 zł
Kurier DPD
12,90 zł
Pocztex Kurier 48
13,80 zł
Odbiór własny
(Łódź, Żeligowskiego 35/37)
0,00 zł
Płatność przy odbiorze
Kurier DPD
15,90 zł
Pocztex Kurier 48
17,90 zł
Odbiór własny
(Łódź, Żeligowskiego 35/37)
0,00 zł